E-Sportfogadás Angliában | Online sportfogadás Anglia 2024

Az Egyesült Királyság „Nagy-Britannia és Észak-Írország Egyesült Királysága” talán a legnagyobb gazdasággal rendelkező országok egyikébe sorolható be. Az ország Nyugat-Európa szigetországa, amely a Brit-sziget komplett területét és az Ír-sziget északkeleti részét foglalja magába. Négy országrészből áll: Anglia, Észak-Írország, Skócia, és Wales.

A szigetország lélekszáma meghaladja a 66 millió főt. Otthona a sportfogadások szerelmeseinek, az ország 66 milliós lélekszámából 20 millió aktív játékos rendszeresen sportfogad. Ez magyarázatot adhat arra, miért található rengeteg bejegyzett sportfogadó iroda és sporfogadó weboldal az országban és a bejegyzett operátorok száma csak nő évről-évre.

 BukmékerBónusz 
140£ ingyenes fogadásokban

ÁSZF-hez kötött. 18. életév felett.

Fiók nyitása

Angol fogadóirodák és szabályozások

Sportfogadó ügynökségek szempontjából az egyik legsikeresebb, legjobban teljesítő top piac az angliai, ahova megéri bekerülni és szerződni, viszont az árnyoldala, hogy egyben az egyik legszigorúbb piac is, ahol meg kell felelni a szigorú elvárásoknak és előírásoknak.

Az UKGC (United Kingdom Gambling Comission ) nagyon szigorú követelményeket támaszt az engedélyek birtokosaira nézve, és az Egyesült Királyság összes fogadóhelyétől megköveteli a társadalmi felelősségvállalást. Ez magába foglalalja, hogy 18 évesnél fiatalabb személyek nem fogadhatnak sem a fogadóirodákban, sem pedig online.

Pár hasznos információ, ha az Egyesült Királyságban szeretne fogadni. A fogadásokra nincs kiszabott adó. A fogadás csak akkor valósítható meg, ha a személy 18 évnél idősebb. Az UKGC blokkolja a tranzakciókat a le nem szerződött operátorokkal, éppen ezért ajánlatos kerülni az olyan oldalakat, amelyek nem szerződtek le az országban. A fogadók pénzének biztonságát az UKGC garantálja.

A szerződött weboldalaknak különféle díjat és adót kell befizetniük. Rengeteg különféle díj van, ezek közé tartozik a pályázati költség, a szabadon fizetendő vámok és az éves díjak, amelyek 3,408 GBP-től akár 494,856 GBP-ig is terjedhetnek, függően a bevallott bevételek számától. Ezen díjak mellett még a teljes nyereség 15%-át meg kell fizetnie az operátoroknak az úgynevezett Remote Gaming Duty díjat. 2019-től ez a 15% már 21%-ra növekszik. Ezenkívül még 20%-os társasági adót is meg kell fizetniük a Britanniában bejegyzett cégeknek. Hogy az operátorok elkerüljék a magas díjakat, sokan úgy döntöttek, hogy inkább a központi irodájukat a szigetországon kívül helyezik át. Ez a sportfogadással foglalkozó cégek 59%-át teszi ki, ugyanis ennyi távoli szolgáltató üzemel az országban.

A fogadnivágyók teljes biztonságban élvezhetik ki az Egyesült Királyság nyújtotta lehetőségeket, állíthatjuk, hogy az Angol sportfogadók, a világ legszerencsésebbjei közé tartoznak ugyanis törvényileg teljesen védve vannak és rengeteg legálisan engedélyezett fogadási oldalon játszhatnak páratlan biztonsággal. Ha bármiféle kellemetlenség érné a játékost, panaszt nyújthat be az UKGC-nél, amely elbírjálja, hogy jogsértés történt-e egy úgynevezett „resolver” weboldalon keresztül.

Fizetési módok és pénzfelvételi módok

A világ legnagyobb bankintézetei és rengeteg internetes fizetési szolgáltató megtalálható az Egyesült Királyságban. Ezért a játékosok a szigetorszában ebben is előnyt élveznek. Ez azt jelenti ,hogy bármely játékos számára könnyen elérhetőek ezek a banki szolgáltatások, az egyetlen feltétel, hogy az oldalon, ahol játszanak elfogadják-e az általuk preferált fizetési eszközt, fizetési módot. Néhány kiemelet és népszerű fizetési mód: Visa, Mastercard, Skrill, Neteller, Paypal, Paysafe, Trustly és az azonnali utalások természetesen. A Bitcoin és egyéb crypto fizetési eszközök is legálisak és elfogadottak, ugyanis az UKGC felügyeli ezeket a fizetési lehetőségeket, viszont nagyon kevés weboldal ajánlja fel ezt a lehetőséget egyelőre. Bár manapság a csekk nem számít az túl népszerűnek, sok brit weboldalon fogadhatnak vele a játékosok.

Népszerű sportágak az Egyesült Királyságban

A sportfogadó weboldalakat a játékosok igényeire alakították, mindegyik oldalon megtalálhatóak a fogadási lehetőségek a legnépszerűbb sportágakra. Az alábbi listán felsoroljuk a népszerű sportokat Angliában.

A legeslegnépszerűbb sportág természetesen a labdarúgás, mint majdnem minden másik országban egyaránt. Az angol sportfogadó weboldalakon és az offline sportfogadás szerelmesei körében is ez az egyik legnépszerűbb sportág.

Bár nem annyira népszerű,mint a labdarúgás, de Angliában még mindig rendkívül populárisak a lóversenyek a játékosok körében. A krikett, mint a britek nemzeti sportja szintén hatalmas rajongói táborral rendelkezik, így nagyon sokan játszanak online krikett sportfogadó oldalakon. Az agárversenyzés is fénykorát éli a szigetországban.