A legjobb sportfogadó weboldalak Németországban

Németország rendelkezik az egyik legnagyobb fogadási piaccal köszönhetően a közel 82 milliós lakosságának és a rendkívül sikeres labdarugó-válogatottjának az FC Bayern Münchennek, amely kiemelkedő sikereket ér el világszerte.

Az ország gazdag sporttörténelemmel rendelkezik, a legnépszerűbb sportágak a német játékosok körében a labdarugás és a lóverseny. A labdarugásban különös figyelmet élvez a Bundesliga a Német első osztályú labdarúgó-bajnokság során rendezett versenyek ideje alatt a sportfogadók körében. Németországban a kosárladba is egyre népszerűbb a sportkedvelők körében

 BukmékerBónusz 
1100%-os bónusz 122€-ig

ÁSZF-hez kötött. 18. életév felett.

Fiók nyitása
2100%-os bónusz 100€-ig

ÁSZF-hez kötött. 18. életév felett.

Fiók nyitása
3100%-os bónusz 100€-ig

ÁSZF-hez kötött. 18. életév felett.

Fiók nyitása
4100%-os bónusz 100€-ig

ÁSZF-hez kötött. 18. életév felett.

Fiók nyitása

Az 1936-os berlini Olimpia óta a kézilabda is lassan egyre jobban kinövi magát, és egyre népszerűbbé válik az emberek körében. Az elmúlt években a sport népszerűsége egyre csak nőni kezdett. Az országban a labdarugás népszerűsége kiemelkedően magas. Az online sportfogadók között kiemelkedően magas népszerűséget élvez a jéghoki, az ökölvívás és az MMA.

Törvényhozói megállapodás

A kormány tulajdonában lévő operátor az Oddset rendelkezik az offline piacon monopóliummal és ez az egyetlen válaszható opció ha valaki sportfogadó irodában szeretne fogadni. 2016. óta az Európai Bíróság beavatkozásának köszönhetően a külföldi sportfogadó weboldalak szolgáltatást nyújthatnak a német állampolgároknak, az Európai Unió szabályainak betartásával. 2018-ban megkezdődött a piaci elszámolási folyamat és a bukméker operátorok 2020-ban kezdték megszerezni az engedélyeket. Az online szerencsejátékok teljes legalizálására irányuló projekt nagy valószínűséggel 2021-ben fejeződik be, és a legtöbb nemzetközi szolgáltató szerződve lesz.

Jelenleg a németországi magyaroknak két lehetőségük van: Oddset sportfogadói irodában fogadnak, vagy meglátogatják az oddset.de weboldalát és ott fogadnak amelynek hátránya az alacsonyabb fogadási típus és piac.További lehetőség a németországban élő magyaroknak, ha külföldi sportfogadó weboldalakat használnak.

Adószázalék Németországban online sportfogadás esetén

2012. óta minden sportfogadásra 5% adót vetett ki az állam. Ez az adó minden német állampolgárra vonatkozik vagy azokra a személyekre, akik Németországon belül sportfogadtak. Az 5%-os adó elrettentésként is szolgál, az állam azért is szabta ki az adót a sportfogadásra, hogy az embereket elrettentsék a fogadástól.

Az 5%-os levonás után a nyereség jóval kevesebb lesz, így a népszerű sportfogadó weboldalak különböző módon reagáltak az új adórendszerre.

A Bwin magára vállalta az adót, így az oldal felhasználói nyugodtan folytathatják az online fogadásokat, úgyanőgy, mint előtte. Ezzel a módszerrel őrízték meg az oldal népszerűségét a felhasználók körében.

Fizetési módok és pénzfelvételi módok

Németországban nincs korlátozva hogyan lehet fizetni/fogadás elhelyezni, és hogyan lehet felvenni a készpénzt az online sportfogadó oldalakról. A kifizetéshez és a pénzfelvételhez egész egyszerűen a játékos használhatja a bankkártyáját, illetve pénzforgalmi szolgáltalásokat is, melyek közül az egyik legnépszerűbb pénzforgalmi szolgáltatásokat nyújtó vállalkozás a PayPal a német felhasználók körében, amely kifejezetten az online kereskedelemre szakosodott.

Nagy népszerűségnek örvend a ClickandBuy, amelyet Kölnben alapítottak, majd később a cég székhelyét Londonra változtatták. A ClickandBuy használható több, mint 770 sportfogadó weboldalon világszerte. Kiemelkedő nagy nevek ezek közül: Ladbrokes és a 888sport.

A Click2pay is magas felhasználói számmal rendelkezik. A München székhelyü cég több, mint 800 választható weboldalt nyújt a felhasználóknak. A wallet-jül felhasználható többek között olyan nagy sportfogadó oldalakon is, mint: Betway és a Pokerstars.

Használhat úgynevezett e-wallet alkalmazásokat is, mint a Skrill, Neteller.
De akár helyi bankok szolgáltatásait is igénybe veheti, mint a SOFORT és a Giropay.

A legszélesebb körben használt pénznem az EURO (EUR) és sok esetben az egyetlen pénznem amelyet a bukmékerek weboldalak használnak a sportfogadó weboldalon.