Franciaország sportfogadás | Francia e-sportfogadás 2024

Franciaország, hivatalos néven: Francia Köztársaság ( franciául: République française) Közép-Európában található. Népességének száma 67 millió 22 ezer fő. Az akítv játékosok száma 37 millió. Franciaország a blackjack és a rulett szülőhazája.

A franciák szerencsejátékhoz való viszonya hosszú múltra tekint vissza. A 16 században az akkor ismert póker pakliba felvették a királynőket. A 17. században született meg a rulett – egy francia matematikus Blaise Pascal találta fel.

1836-ban a francia kormány betíltotta a szencsejátékok minden formáját, a lóversenyek kivételével. Az illegális sportfogadásoknak természetesen a tiltásokkal sem tudtak határt szabni, az illegális szerencsejáték virágzott.

1842-ben Louis and Francois Blanc hozzáadták a 0 értéket a ruletthez, hogy a világ minden kaszinójában alap játékká válhasson.

Az illegális sportfogadások egyre népszerűbbé váltak a 19. században, ezzel veszélyeztetve a lóversenyeket. A francia kormány úgy döntött, hogy 1891-ben létrehozták a Pari Mutuel Hippodrome-ot, egy állam által irányított operátort, ahol legálisan lehetett lóversenyekre fogadni.

 BukmékerBónusz 
1100%-os bónusz 122€-ig

ÁSZF-hez kötött. 18. életév felett.

Fiók nyitása
2150€ ingyenes fogadásokban

ÁSZF-hez kötött. 18. életév felett.

Fiók nyitása

Francia sportfogadó irodák és weboldalak

2010. Májusa óta legális az online fogadás, online sportfogadás Franciaországban. Az úgynevezett Francia Szerencsejáték Törvény 2010. Május 13-án lépett életbe, ez a törvény utat nyitott a külföldi bukméker cégeknek, bármely külföldi cég jelentkezhet francia engedélyre, hogy az országban is üzemeltethesse a weboldalt és a francia nemzetiségű játékosok is tudjanak fogadni.

A Francia Szerencsejáték Törvényre hivatkozóan csakis 3 fajta szerencsejéták legális. A sportfogadás, lóverseny és a póker.A kaszinójátékokat, valamint az elterjedt fogadásokat, és fogadási tőzsdéket Franciaországban a törvényhozók erősen addiktívnak minősítették, ezért az illegális kategóriába tartoznak. Érdemes megjegyezni, hogy az online szerencsejáték piacot sportfogadásokat, lóversenyeket a 2010-es törvénymódosítás előtt az állam által üzemeltetett monopóliumok a Française des Jeux és a Pari Mutuel Urbain irányították. 2001-ben kaptak engedélyt az államtól, hogy online szerencsejáték szolgáltatásokat nyújtsanak az országban.

A két operátor jelenleg is működik, de már nem élveznek monopóliumot az államban az online piaci területen. Ennek ellenére az offline fogadások terén még mindig kiemelkedőek, mivel mindkét operátornak rengeteg fogadóirodája van Franciaországban. Tehát az állam által üzemeltetett „Française des Jeux” (FDJ) irodák és a „Pari Mutuel Urbain” fogadóirodái, ahol a játékosok offline tudnak fogadni.

Jelenleg összesen 13 szerződött operátor működik az országban és együttesen 15 online sportfogadó weboldalt üzemeltetnek.

A pókeren szerzett nyereményekre 2 % és 8% közötti kiszabott adót kell befizetni. 2016 óta a sportfogadások és lóversenyeken szerzett nyeremények után nem kell adót fizetni, tehát adómentesek.

18 év alatt illegális a sportfogadás, a weboldalakon a 18 éven aluli személyek nem tudnak létrehozni profilt.

Népszerű sportágak Franciaországban

Az országon belül a legnépszerűbb sportág természetesen itt is labdarúgás. Éppen ezért hatalmas piaca van a futball sportfogadásnak. A Ligue 1 és a Ligue 2 mellett természetesen a játékosok fogadhatnak az összes többi fontosabb versenyekre Európában, többek között a Bundesligát, Premier Ligát, La Ligát és a Bajnokok Ligáját. Számos iroda lehetőséget kínál a fogadásra a kisebb hazai bajnokságokra is a világ minden tájáról.

A második populáris sportág a lóversenyzés. Franciaország gazdag lóversenyzésihagyományokkal büszkélkedhet, és Európában a legrangosabb versenyeknek ad otthont évente. Többek között az országban kerül megrendezésre a „Prix de l’Arc de Triomphe”-nak, amelyet a legtöbben simán csak „Arc” néven ismernek.

Kerékpáros versenyek is szintén a népszerű sportágak közé tartoznak a franciak között. Franciaország ad otthont a világ leghíresebb kerékpáros versenyének a „Tour de France”-nak. A versenyt minden évben júlisban rendezik meg és 23 napon át tart. Az esemény vonzza a legjobb kerékpárosokat és a legjobb csapatokat a világ minden tájáról. A legtöbb sportfogadó weboldalon a játékosok fogadhatnak a Tour de France versenyeire, valamint a nagyobb kerékpáros versenyekre, melyeket Franciaországban, Spanyolországban rendeznek meg.

Említésre méltóak még a rugby, a tenisz és az Forma 1, mint népszerű sportágak a francia lakosság körében.

Fizetési módok és pénzfelvételi módok

A tradicionális banki szolgáltatások használhatóak szinte mindegyik sportfogadó weboldalon. A bankszámláról egyenesen lehet utalni a weboldalra. De szintén népszerű a bankkártyák használata, amely lehetővé teszi az azonnali biztonságos banki utalást.

Szintén népszerű a felhasználók között az úgynevezett e-wallet alkalmazások használata. Az egyik említésre méltó e-wallet applikáció a Skrill.

A PayPal szintén használható a legtöbb sportfogadó weboldalon. A Paysafe Card populáris azon játékosok körében, akik nem szeretnék megosztani a weboldallal a személyes pénzügyi adataikat vagy, ha nincs tradicionális bankfiókjuk. A Paysafe kártyái akár online megvásárolhatóak.