Online sportfogadás Ausztriában | Ausztria online sportfogadás 2024

Az Osztrák Köztársaság latinul: „Ausztria” németül: „ Österreich” Közép-Európában helyezkedik el, egy 8.5 milliós lakosságú ország.  Legtöbbször nem a sportesemények ugranak be először, ha Ausztriára gondolunk. Az ország hazája több világhírességnek is, többek között Arnold Schwarzenegger szülőhazája, Sigund Freud, valamint a világhírű csodagyerek Mozart is itt látta meg a napvilágot.

Az ország 9 tartományból áll, más néven Bundesländerből, mindegyikre régióspecifikus szabályozás vonatkozik.

 BukmékerBónusz 
1100%-os bónusz 122€-ig

ÁSZF-hez kötött. 18. életév felett.

Fiók nyitása
2100%-os bónusz 100€-ig

ÁSZF-hez kötött. 18. életév felett.

Fiók nyitása

Ausztriai fogadóirodák és szabályozások

Bár Ausztria egy kicsi ország, talán nem is a legismertebb a sporteseményeiről, de igen nagy népszerűségnek örvend a sportfogadás az ország határain belül, igazi hagyománya van az offline és az online sportfogadásnak egyaránt.

Bármely ügynökség jelentkezhet helyi engedélyre, amely lehetővé teszi, hogy üzelemtessenek weboldalt, ahol fogadni lehet, illetve az engedély az offline fogadást is lehetővé teszi. Sajnos a bürokratikus folyamat és a szabályok nem teljesen tiszták a cégek számára, ezért sok ügynökség nem kapja meg az engedélyt, ezzel akadályozva meg, hogy az ügynökség az országban tevékenyekedjen.

A sportfogadó piac nem teljesen beszabályozott, de teljesen legális bármely weboldalon a fogadás, anélkül hogy bármiféle büntetési díjtól kellene tartania a játékosoknak.

A kaszinók és a lottó is erősen szabályozott az ország határain belül, az osztrák sportfogadás jóval szabadabb piac, kevesebb korlátozással, ahol a sportfogadók jogi következmények nélkül fogadhatnak akár külföldi sportfogadó weboldalakon keresztül is.

Ausztriában közkedveltek az úgynevezett sportfogadó kávéházak, ahol a kávéházi hangulat mellett nagy számú sporteseményekre is lehet fogadni . A legnagyobb offline sportfogadó ügynökség az Admiral. Az Admirál több, mint 200 sportfogadó kávéházat üzemeltet és körülbeül 1200 embert alkalmaz ezekben a kávéházakban. Az offline piac mellett a cég szem előtt tartja a változó felhasználói igényeket, ezért az online sportfogadás felé is megnyitották a kapuikat, hogy a sportfogadók online is élvezhessék és fogadhassanak sporteseményeken.

Populáris sportágak Ausztriában

Az osztrák fogadóirodák híresek a futballfogadásaikról. A legjelentősebb fogadások nagyobb részét a német Bundesliga kapja. Hazai terepen az Osztrák Bundesliga és az Erste Liga kapja a fogadások nagyobb részét. A síelés és a hockey szintén a népszerű sportágak közé tartozik Ausztriában.

Jogi változtatások az ausztriai sportfogadó oldalak javára

Évekkel ezelőtt az ausztriai törvények engedélyezték a helyi és a külföldi sportfogadó weboldalak működését egyaránt. Az ausztriai székhelyű cégeknek a kiszabott adót meg kellett fizetni a tevékenységük után, viszont a külföldi cégeknek nem. Az ausztriai kormány annak érdekében , hogy a felhasználók a helyi cégeket válasszák törvénymódosításba kezdtek.

2012. Októberében egy 15 éves exkluzív online szerződést kötöttek a lottozókkal, amelyek a Casinos Austria International részesei. Ez az online szerződés kedvezett az ausztriai székhelyű cégek számára.

Bár ez nem teljesen volt kihatással az online sporfogadással foglalkozó cégekre, amelyek székhelye az országban volt, de megnehezítette azoknak a külföldi cégeknek a helyzetét, amelyek hírdették volna tevékenységüket és a sportfogadó oldalak mellett még lottóval és kaszinóval foglalkozó weboldalakat is üzemeltettek.

2014. Májusában az Európai Unió Bírósága közbelépett és megvádolta Ausztriát, hogy törvényhozásuk nem találkozik az Európai Unió elvárásaival és a 2012-ben kötött online szerződés egy tisztességtelen piacot hoz létre az országban.

Adószázalék Ausztriában online sportfogadás esetén

Ausztriában nincs kiszabott adó az nyereséges sportfogadás összege után. Jelenleg majdnem minden Európai Uniós országban hasonlóan nem kell adót fizetni a nyeremény után, és valószínüleg ez az adórendszer nem fog változni a közeljövőben sem. A cégeknek kell 2%-os adót fizetni a tevékenységi körük után.

Fizetési módok és pénzfelvételi módok

Szinte minden európai anyacégezetű weboldalnál biztosított a német fordítás az orsztrák sportfogadók. Majdnem mindegyik Európában bejegyzett cég általán üzelemeltetett sporfogadó oldalon a hivatalos pénznem az Euró. Ezzel tudnak a játékosok fogadni és ebben a pénznemben kapják kézhez a nyereményüket is.

Hogy az online fogadást megkezdhesse a felhasználó, csak fel kell tölteni az összeget először az online felhasználói fiókra.

Ausztriában nincs korlátozva hogyan lehet fizetni/fogadást elhelyezni, és hogyan lehet felvenni a készpénzt az online sportfogadó weboldalakról. A kifizetéshez és a pénzfelvételhez egész egyszerűen a játékos használhatja a bankkártyáját. Bankkártyák széles skáláját fogadják el egyaránt: Visa és MasterCard a példának érdekében.

Ha sok online tranzakció várható a kártyákon a fogadások után, akkor ebben az esetben javasolt a játékos számára az úgynevezett eWallet-ek használata. A legnépszerűbb eWallet alkalmazások között szerepel a NETeller és a Skrill is. De a fogadni vágyók akár a helyi bankok szolgáltatásait is igénybe vehetik, mint a szintén nagy felhasználói körrel rendelkező SOFORT valamint a Giropay.

Sokan használják az úgynevezett prepaid szolgáltatásokat is, az egyik legismertebb szolgáltató ebben a kategóriában a Paysafecard.