Kanadai fogadás | Sportfogadás Kanadában 2024

Kanada – franciául és angolul „Canada” az észak-amerikai kontinensen található. Az Amerikai Egyesült Államokkal határos független monarchia. Oroszország után a világ második legnagyobb országa Kanada. Az ország populációja 36 millió 710 ezer fő. Az aktív játékosok száma meghaladja a 22 millió főt, azaz az ország teljes lélekszámának több, mint 60%-a játszik valamiféle szerencsjátékot, fogad online illetve offline hetente legalább egyszer.

Kanada az egyik legjobb országok közé sorolható, ha a megélhetőségi lehetőségeket és az emberi interakciókat vesszük számításba. A kanadaiak híresek vendégszeretetükről, kedvességükről és az udvariasságukról.

Kanadai sportfogadó irodák és weboldalak

Az országban a hivatalos nyelv: angol és francia. A bukméker weboldalak nagyrésze elérhető mindkét nyelven a felhasználók részére.

A legtöbb weboldalon a pénznem, amelyel fogadni lehet a CAD (Canadian Dollar) az ország hivatalos pénzneme. A kanadai dollár mellett megtalálható az EUR (Euro) és az USD (United States Dollar) pénznem is, amellyel lehet fogadást indítani illetve a nyereményt fogadni.

A kanadai piacot nevezhetjük szürke piacnak, hiszen területenként változó a szabályozó szervezet. Mivel a kanadai törvények nem tíltják az online fogadást, így a játékosok szabadon élvezhetik a különféle sportfogadó oldalak nyújtotta szolgáltatásokat, külföldi operátorok által nyújtott szolgáltatásokat is.

Kahnawake Szerencsejáték Bizottság (Kahnawake Gaming Commission) volt a legelső bizottság, amely szerződött és szabályozta az online sportfogadó weboldalakat Kanadában.

Fontos információk, ha Kanadában szeretne sportfogadni:

Bármely helyi és külföldi operátornál fogadhat, ha a játékos betöltötte a 18. életévét. A nyeremény után semmiféle kiszabott adó nem érvényesül.

A bukméker weboldalak Kanadában erősen fókuszálnak a bónuszokra.

Népszerű sportágak Kanadában

A legnépszerűbb sportág Kanadában az online sportfogadók körében a jégkorong. 31 csapat közül, amely versenyzik a National Hockey League jégkorongligában, 24 csapat kanadai. A National Hockey League (NHL) egy profi jégkorongliga, melyben 31 észak-amerikai csapat szerepel. Néhány kiemelkedőnek számító csapatnév a jéghoki világából, melyek vezetők a sportfogadó oldalakon: Toronto Maple Leafs, Montreal Canadiens.

A labdarúgás a második legnépszerűbb sportág az országban.A Kanadai Futballiga a második legnépszerűbb a játékosok közt, ha sportfogadásról van szó. A Kanadai Futballiga (Canadian Football League) minden évben megrendezásre kerül, ahol 9 csapat versenyzik a Szürke Kupáért. A legsikeresebb csapat az Edmonton Eskimos a liga történelmében.

Szintén népszerűek a különféle küzdősportok is Kanadában – UFC: Ultimate Fighting Championship, amely évente kerül megrendezésre. Néhány kiemelkedő név a küzdősport kategóriában: Georges St. Pierre, Rory MacDonald és végül,de nem utolsó sorban Carlos Newton.

Egyéb sportágak amelyek szintén említésre méltóak Kanadából: a kosárlabda meccseken szintén örömmel fogadnak, a legnépszerűbb csapat a játékosok között a Toronto Raptors a harmadik kanadai csapat az NBA történelmében. A lacrosse, amely egy labdajáték, melyet az észak-amerikai bennszülöttek is játszottak. Szintén említést érdemel a curling, hiszen ez a sportág is kiemelkedő rajongói táborral rendelkezik és rengetegen fogadnak a sportágban.

Fizetési módok és pénzfelvételi módok

Természetesen a legnépszerűbbek közé tartoznak a bankkártyák: Visa és MasterCard itt is a vezető bankkártya kibocsátó cégek . De a weboldalak nagyobbik részén elfogadják a Maestro sőt még a Diners Club kártyákat is. A kártyák széles választékát használhatják a játékosok, debit és credit kártyákat, melyeket bankok bocsájtanak ki, illetve más pénzügyi szervezetek által kibocsájtot kártyákat, mint a Home Trust Visa online példának értékül.

Entropay Canada – egy olyan pénzügyi szolgáltató, amely a felhasználók számára lehetővé teszi, hogy virtuális debit (előre fizetett) kártyát hozzanak létre. Ezt azok a játékosok preferálják, akik nem szeretik megosztani a bukméker weboldalakkal a személyes fizetési adataikat. Az Entropay előnye, hogy virtuálisan létre tud hozni a felhasználó egy kártyát, melyre annyi összeget tölt fel, amennyit szeretne.

Instadebit Canada – Ezt főleg azok a játékosok szeretik használni, akik a kövezlen utalásokat preferálják. Az Instadebit lehetővé teszi az azonnali biztonságos utalási lehetőségeket egyenesen a játékos bankszámlájáról.

iDebit – Az előző szolgáltatóhoz hasonlóan ezt is azon játékosok használják, akik az azonnali és biztonságos utalási lehetőségeket kedvelik. Mindkét szolgáltató rengeteg felhasználóval rendelkezik.
EcoPayz Canada – Ez a szolgáltató egy olyan e-wallet, amely kifejezetten a kanadai felhasználól igényeinek kielégítésére lett kifejlesztve. Ezt a szolgáltatót, fizetési lehetőséget a kanadai sportfogadó weboldalak nagyobb része elfogadja. A bankszámlához igényelhet a felhasználó EcoCard bankkártyát, melyet bármely bankautómatánál használhat, hogy pénzt vegyen fel.

Interac – Végül, de nem utolsó sorban az Interac viszonylag újnak számít a kanadai piacon, viszont kevés idő alatt, hatalmas felhasználói számmal büszkélkedhet. A legtöbb fogadó weboldal elfogadja a szolgáltatót és a szolgáltató által kibocsájtott bankkártyát is. Az Interac népszerűvé vált az azonnali fizetési lehetőségei és a gyors utalásai miatt a kanadai játékosok között.